Mangosalat med kokos og chili
SÆT KRYDR PÅ TILVÆRELSEN
I weekenden havde jeg fornøjelsen af at lave mad til nogle gæster, som forud for besøget havde bestilt thai-mad. Derfor udfordrede jeg min kræsenhed overfor mango, og sprang ud i en spicy mangosalat med kokos. Den passede enormt godt til den stærke massaman curry, og den indiske tzatziki eller syrlige thailandske agurkesalat. I får opskriften her:1-2 modne mangofrugter
Evt. lidt rørsukker
½ moden ananas
1/4 kokosnød
1 finthakket rød chili
Saft fra ½ lime
Et lille bundt mynte og/eller korinder (hvis man kan lide den karakteristiske smag, men pas på det ikke bliver for parfumeret)
Mango og ananas skæres i tern. Ananas eller mango kan dryses med lidt sukker, hvis de ikke er særlig modne. Lad det trække i 15 min.
Kødet fra kokosnødden rives i smalle strimler, og blandes med frugtkødet. Chilien tilsættes og salaten smages til med lime og krydderurter. Bør trække en times tid inden servering.
Kommentarer
Send en kommentar
Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?