Lækre luftige fastelavnsboller

I februar bliver der altid bagt mange fastelavnsboller herhjemme. I år holdt vi flere små fastelavnsfester pga forsamlingsforbuddet, så det blev til mange fastelavnsboller der blev spist rub og stub. 


Fastelavnsboller

100 g margarine 
50 g gær
1 tsk. salt
2 spsk. sukker 
1 æg
3 dl mælk
Hvedemel

Vaniljecreme 

4 æggeblommer
50 g sukker
40 g maizena 
3 dl mælk 
4 tsk. vaniljesukker med top

Pynt

Glasur
Frugtfarve
Krymmel 

Vaniljecremen koges først, så den kan nå at køle godt af. Rør æggeblommer, sukker, vanilje og maizena godt sammen i en gryde. Kom mælken i og rør godt. Kog langsomt blandingen op, imens der piskes. Når cremen netop koger, så tages den af varmen. Røres godt igennem, så den ikke klumper. Cremen hældes i en skål. Sæt film over skålen direkte på cremen, så den ikke tørrer ud. Lad cremen køle godt af på køl et par timer eller til næste dag.  


Dejen laves ved at mælken varmes til den er fingervarm. Hældes i en skål og gæren smuldres deri. Rør salt og sukker i. Tilsæt ægget og lidt mel. Rør godt evt. på røremaskine. Tilsæt nu margarinen, som med fordel kan blødgøres lidt i mikroovnen inden, så dejen ikke bliver klumpet. Hæld lidt mel ad gangen i dejen til du opnår en blød og smidig dej, der slipper skålen. Sættes et lunt sted og hæver en times tid til dobbelt størrelse. 

Dejen rulles nu ud i en stor kvadrat, så man kan skære 12-15 firkanter ud. Tilsæt en stor teskefuld creme og luk hver fastelavnsbolle i hver ende ved at trykke enderne godt sammen. Lægges på en bageplade. Efterhæver i 30 min. og bages ved 200 grader i ca. 15 min. 

Kommentarer

Populære opslag