Lækre kærnemælkshorn med remonce og nougat

Skønne kærnemælkshorn, som smager mindst lige så godt, som dem fra bageren. God til en kop kaffe søndag eftermiddag eller til brunch. 

Dej

50 g gær
100 g blødt margarine/smør
2 dl kærnemælk
50 g sukker
2 æg
Lidt salt 
400 g hvedemel 

Remonce

150 g revet marcipan
50 g smør
En halv pakke nougat skåret i tynde skiver

Pynt evt. smeltet mørk chokolade, nødder eller mandler.  

Varm kærnemælken op til den er fingerlun. Rør gæren ud i kærnemælken. Tilsæt salt, sukker og æg og lidt hvedemel. Rør godt. Tilsæt den blødgjorte margarine. Tilsæt mel lidt ad gangen, så dejen bliver blød, men samtidig slipper siderne på skålen. Lad dejen hæve en times tid. 
Remoncen røres sammen af marcipan og blødgjort smør. Del dejen i to dele og rul hver portion ud i en cirkel. Deles i 8-10 trekanter. Fordel en teskefuld remonce og et stykke nougat på hver trekant. Rul sammen fra det brede stykke ind mod midten. Luk enderne ved at folde et lille stykke i hver side, så fyldet ikke løber ud. Hviler 15 min. på køkkenbordet. Pensles med æg og bages i ca. 15 min. til de er lette gylden.

Kommentarer

Populære opslag