Rugboller med gods i
Disse rugboller er helt ideelle, hvis du ligesom jeg ofte går kold i løbet af eftermiddagen, eller bare ønsker at starte dagen med en god bund. De indeholder godt med fibre, og mætter derfor i længere tid. Man kan frit blande de kerner eller frø i som man foretrækker, men skal dejen ikke bliver alt for tung, bør der ikke reguleres på rugmel/hvedemel-balancen.
Ca. 12 boller
20 g gær
4 dl lun mælk
2 spsk. honning eller sukker
1 dl yoghurt eller creme fraiche
1 stor spsk. salt
1 dl hørfrø
3 dl rugmel
6-7 dl hvedemel
1 æggeblomme (kan udelades)
Gæren opløses i det lunkne mælk. Salt, honning, hørfrø og evt. kerner tilsættes, og det hele røres sammen. Tilsæt derefter rugmel og synet mælkeprodukt samt evt. æg, og hæld derefter hvedemel i lidt ad gangen, så konsistensen bliver fast, men stadig klæg i det. Lad nu dejen hæve i køleskabet natten over. Sættes dagen efter på en bageplade med to spiseskeer. Dejklatterne efterhæver nu i en time eller to et lunt sted, og bager ved 220 grader i ca.30 min. Stil under bagningen en bradepande med vand i bunden af ovnen. Dampen giver bollerne en dejlig sprød overflade. Tjek om bunden lyder hult inden de tages ud og køler af.
Ca. 12 boller
20 g gær
4 dl lun mælk
2 spsk. honning eller sukker
1 dl yoghurt eller creme fraiche
1 stor spsk. salt
1 dl hørfrø
3 dl rugmel
6-7 dl hvedemel
1 æggeblomme (kan udelades)
Gæren opløses i det lunkne mælk. Salt, honning, hørfrø og evt. kerner tilsættes, og det hele røres sammen. Tilsæt derefter rugmel og synet mælkeprodukt samt evt. æg, og hæld derefter hvedemel i lidt ad gangen, så konsistensen bliver fast, men stadig klæg i det. Lad nu dejen hæve i køleskabet natten over. Sættes dagen efter på en bageplade med to spiseskeer. Dejklatterne efterhæver nu i en time eller to et lunt sted, og bager ved 220 grader i ca.30 min. Stil under bagningen en bradepande med vand i bunden af ovnen. Dampen giver bollerne en dejlig sprød overflade. Tjek om bunden lyder hult inden de tages ud og køler af.
Kommentarer
Send en kommentar
Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?