Gulerodssuppe med ingefær og pinjekerner
Gulerødder er noget de fleste har i grøntsagsskuffen, og har man ikke nogen ideer til aftensmad, er denne her opskrift et rigtig godt bud. Kan serveres med et glas koldt hvidvin og lidt ciabattabrød.
2 personer
400 g gulerødder
1 mellemstort løg i tykke skiver
20 g smør
Salt og peber
Frisk timian eller tørret
1 liter grøntsagsbouillon
½ dl. basmatiris
Citronsaft
Ingefærsaft (pres eller riv en lille knold ingefær)
Græsk yoghurt eller creme fraiche
Ciabattabrød
Ristede pinjekerner
Gulerødder og løg svitses i smørret ved jævn varme i 20 min. Der krydres med salt, peber og timian. Derefter tilsættes bouillon og ris, og suppen koges yderligere 20 min. til gulerødderne er godt møre. Blend suppen med en stavblender, og hæld den tilbage i gryden. Smag nu til med citron, ingefær, salt og peber.
Anret med yoghurt (evt. blandet med lidt frisk chili og limesaft), pinjekerner, brød og et glas hvidvin.
Kommentarer
Send en kommentar
Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?