Bær med crumble (let på sukker og fedt)
Jeg havde en masse bær i fryseren, der trængte til at blive spist, og da det ikke er sæson for hindbær og jordbær i haven, brugte jeg anledningen til at få ryddet ud. Mange opskrifter på crumble indeholder kolossale mængder sukker og smør, men det er faktisk overflødigt. Denne crumble blev måde velsmagende og sprød, og bærerne med syrligt bid i. Lækkert!
Et lille ildfast fad
Ca. 500 g frosne eller friske bær (fx. ribs, solbær, brombær, skovbær, hindbær, jordbær, blåbær)
Crumble
1 dl mel
1 dl havregryn
3/4 dl sukker
1 spsk. vaniljesukker
50 g hakkede mandler eller mandelsplitter
40 g smør
1 æggehvide
Tilbehør
Yoghurt, creme fraiche, is eller flødeskum
Fordel de forskellige bær i et lille ildfast fad. Bland derefter mel, havregryn, sukker, vanilje med koldt smør og lidt æggehvide. Brug så meget hvide, så blandingen hænger sammen, og er lidt fedtet i det. Vend til sidst mandlerne i dejen, og fordel små klumper over bærrene. Bages ved 200 grader i ca. 20-25 min. til crumblemassen har taget let farve, og bærrene bobler indeni. Serveres med yoghurt, creme fraiche, is eller flødeskum.
Et lille ildfast fad
Ca. 500 g frosne eller friske bær (fx. ribs, solbær, brombær, skovbær, hindbær, jordbær, blåbær)
Crumble
1 dl mel
1 dl havregryn
3/4 dl sukker
1 spsk. vaniljesukker
50 g hakkede mandler eller mandelsplitter
40 g smør
1 æggehvide
Tilbehør
Yoghurt, creme fraiche, is eller flødeskum
Fordel de forskellige bær i et lille ildfast fad. Bland derefter mel, havregryn, sukker, vanilje med koldt smør og lidt æggehvide. Brug så meget hvide, så blandingen hænger sammen, og er lidt fedtet i det. Vend til sidst mandlerne i dejen, og fordel små klumper over bærrene. Bages ved 200 grader i ca. 20-25 min. til crumblemassen har taget let farve, og bærrene bobler indeni. Serveres med yoghurt, creme fraiche, is eller flødeskum.
Kommentarer
Send en kommentar
Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?