tirsdag den 5. marts 2013

Poulet au vin

Coq au vin er en klassisk fransk gryderet, og som navnet siger består hovedingredienserne i hane og vin suppleret op med grove grøntsager. I denne variant er hanen skiftet ud med kyllingefilet, og selvom det mest ideelle smagsmæssigt vil være hele haner eller kyllinger, er kyllingefiletterne en hurtig og nem erstatning. Smagen er ganske glimrende, og vinen giver saft og kraft til retten.

Til 2 personer
100 g bacon skåret i mindre stykker
200 g champignoner
1 stort løg
2 små gulerødder
2 mellemstore kyllingsfiletter
1 stor spiseske mel
1/4 rødvin
1 dl hønsebouillon (terning evt. opløst i kogende vand)
2 eller et stort fed hvidløg
1 laurbærblad
Salt, peber
Olivenolie til stegning

Ris og lidt persille til pynt

Start med at svitse bacon i en gryde. Når det er brunet godt, tages det op og lægges på en tallerken med køkkenrulle. De rengjorte champignoner skæres i halve eller kvarte, og svitses i baconfedtet indtil de tager farve. Løgene og små stykker gulerod tilsættes og steger med et par minutter. Det hele lægges på en ny tallerken. Kyllingebryst skåret i mindre stykker brunes af. Hvedemel tilsættes, og der røres godt. Løg, gulerod, champignoner, vin, bouillon, hvidløg og laurbær kommes i gryden, og retten simrer ved svag varme og under låg i ca. 30 min. Kog risen imens, og anret ris og kød på en tallerken med lidt salat, og drys med bacon og persille.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?