Verdens bedste focaccia
Focaccia er et italiensk fladbrød, som ofte serveres som tilbehør. Jeg er vild med det til tapas i alle afskygninger, og jeg serverer det ofte i sommerhalvåret med lækre solmodne tomater, smagfulde oste, vin og masser af frisklavede tapenader. Gør sig også i vinterhalvåret til sammenkogte retter og stuvninger.
1 bradepande
25 g gær
5 dl lunkent vand
½ spsk. salt
3 spsk. god olivenolie
Ca. 650 g durummel (fint)
Drys
Salt, italiensk mel, oliven, soltørrede eller friske tomater, ost eller krydderurter
Rør gæren ud i lunken vand. Tilsæt salt, olivenolie og mel og rør dejen sammen. Dejen skal være lind og skal ikke æltes (som koldhævet dej).
Dejen hæver et lunt sted i et par timer. Hældes derefter forsigtigt i en lille bradepande med bagepapir (brug evt. en dejspatel) - stadig uden at ælte. Lad den efterhæve i en times tid.
Tænd ovnen på 225 grader. Lav små fordybninger og kom det fyld på som du foretrækker. Pensl med rigelig olivenolie og bag i ca. 40 min. til gyldenbrun overflade.
Lad brødet køle af på en bagerist og server i små stykker.
1 bradepande
25 g gær
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkxP32XHMk4nR-KUUYeO6_43DDDNTcoLtvGNEmprR0z7moLYqyBK33TfDqrNDBQEGG_x2yarOmxD-1XDyCvzoL3Xgh2UBqtG7QQawQxsy0ot_vL-2ECdc-I_R-NOcGdrNYKYgvHtOL1gE/s320/IMAG4515+(2).jpg)
½ spsk. salt
3 spsk. god olivenolie
Ca. 650 g durummel (fint)
Drys
Salt, italiensk mel, oliven, soltørrede eller friske tomater, ost eller krydderurter
Rør gæren ud i lunken vand. Tilsæt salt, olivenolie og mel og rør dejen sammen. Dejen skal være lind og skal ikke æltes (som koldhævet dej).
Dejen hæver et lunt sted i et par timer. Hældes derefter forsigtigt i en lille bradepande med bagepapir (brug evt. en dejspatel) - stadig uden at ælte. Lad den efterhæve i en times tid.
Tænd ovnen på 225 grader. Lav små fordybninger og kom det fyld på som du foretrækker. Pensl med rigelig olivenolie og bag i ca. 40 min. til gyldenbrun overflade.
Lad brødet køle af på en bagerist og server i små stykker.
Kommentarer
Send en kommentar
Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?