Chokoladekage med rødbede og marcipan
Kontrasterne klæder virkelig hinanden i denne chokoladekage, og rødbeder giver kagen en god sødme og noget gods, og den holder sig frisk og svampet i flere dage. For at forhindre rødbedens jordrede smag anbefales det at rive bederne meget fint. Det kan selvfølgelig afhænge af sorten, men her bruges helt almindelige røde rødbeder.
1 lille bradepande
100 g mørk chokolade
100 g smeltet smør
3 store æg
150 g sukker
Ca. 150 g mel
4 spsk. kakao
3 tsk. vaniljesukker
3 tsk. bagepulver
130 g fintrevet rå rødbede
100 g marcipan
Tænd ovnen. Chokolade og smør smeltes sammen. Æggene piskes godt med sukker, og chokoladeblandingen hældes i med kakao, vanilje, bagepulver og mel. Vend rødbede og marcipan i dejen. Fordeles i bradepanden og bages ved 200 grader i ca. 30 min. Mærk efter med en strikkepind/kødnål om kagen er færdig.
Smør et tyndt lag mascarpone med lidt citronskal og vanilje eller almindelig glasur over kagen og pynt med frysetørrede bær.
1 lille bradepande
100 g mørk chokolade
100 g smeltet smør
3 store æg
150 g sukker
Ca. 150 g mel
4 spsk. kakao
3 tsk. vaniljesukker
3 tsk. bagepulver
130 g fintrevet rå rødbede
100 g marcipan
Tænd ovnen. Chokolade og smør smeltes sammen. Æggene piskes godt med sukker, og chokoladeblandingen hældes i med kakao, vanilje, bagepulver og mel. Vend rødbede og marcipan i dejen. Fordeles i bradepanden og bages ved 200 grader i ca. 30 min. Mærk efter med en strikkepind/kødnål om kagen er færdig.
Smør et tyndt lag mascarpone med lidt citronskal og vanilje eller almindelig glasur over kagen og pynt med frysetørrede bær.
Kommentarer
Send en kommentar
Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?