Marengs med nougatcreme
Jeg har en stor forkærlighed for nougat, og det er som regel noget jeg mest spiser i juletiden med marcipan, men man kan lave den lækreste nougatmousse og fx anrette den på marengs (se opskriften her på bloggen), med is eller som topping på en kage eller som lag i en lagkage.
4 portioner dessert
1½ dl sødmælk
150-200 g blød nougat
1/4 l piskefløde
Brug evt. et stykke husblas hvis cremen skal på eller i en kage. Hvis du foretrækker den sprittede smag, tilsæt da fx lidt cognac, cointreau eller mørk rom.
Mælken varmes op til kogepunktet, og nougaten røres ud i den varme mælk. Pisk kraftigt til nougatten er jævn. Pisk fløden til ret fast skum, og vend det med nougatmassen. Tilsæt evt. spiritus og stil cremen koldt nogle timer.
Anret marengs med nougatmousse og fx frisk ananas og blåbær
4 portioner dessert
1½ dl sødmælk
150-200 g blød nougat
1/4 l piskefløde
Brug evt. et stykke husblas hvis cremen skal på eller i en kage. Hvis du foretrækker den sprittede smag, tilsæt da fx lidt cognac, cointreau eller mørk rom.
Mælken varmes op til kogepunktet, og nougaten røres ud i den varme mælk. Pisk kraftigt til nougatten er jævn. Pisk fløden til ret fast skum, og vend det med nougatmassen. Tilsæt evt. spiritus og stil cremen koldt nogle timer.
Anret marengs med nougatmousse og fx frisk ananas og blåbær
Kommentarer
Send en kommentar
Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?