Fennikelsalat med jordbær og persille
Dette er en rigtig sommersalat, og med længselen efter hygge på teressen med grillmad, og bagende sol, kan de udenlandske jordbær godt gå an. Der er ikke meget smag i dem på denne tid, men med fennikel, citron og persille, er denne salat en god reminder om forårets komme.
1 stor fennikel
500 g friske jordbær
En dusk persille
Revet skal af en citron
1 bold mozzarella
3 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico med hyldeblomst (kan udelades)
Evt. lidt ristede pinjekerner og babyspinat eller feldsalat
Salt, peber
Gør fennikellen klar ved at halvere den, fjerne stokken, og derefter snitte den fint evt. på et mandolinjern. Jordbærrene renses, og skæres i mindre stykker. Hak persillen groft. Vend fennikel med jordbær, persille, den revne citronskal og evt. lidt salat. Riv mozzarellaen i mindre stykker og fordel over salaten. Drys evt. med pinjekerner. Bland olivenolie, balsamico, salt og peber, og overhæld salaten med dressingen.
Prøv også fennikel i "Honningmarineret æblesalat med kerner", som du finder her på bloggen under "madpakke-hits".
1 stor fennikel
500 g friske jordbær
En dusk persille
Revet skal af en citron
1 bold mozzarella
3 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico med hyldeblomst (kan udelades)
Evt. lidt ristede pinjekerner og babyspinat eller feldsalat
Salt, peber
Gør fennikellen klar ved at halvere den, fjerne stokken, og derefter snitte den fint evt. på et mandolinjern. Jordbærrene renses, og skæres i mindre stykker. Hak persillen groft. Vend fennikel med jordbær, persille, den revne citronskal og evt. lidt salat. Riv mozzarellaen i mindre stykker og fordel over salaten. Drys evt. med pinjekerner. Bland olivenolie, balsamico, salt og peber, og overhæld salaten med dressingen.
Prøv også fennikel i "Honningmarineret æblesalat med kerner", som du finder her på bloggen under "madpakke-hits".
Kommentarer
Send en kommentar
Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?