Æggesalat med nybagt rugbrød
Hvem husker ikke de obligatoriske og ofte ildelugtende æggemader i skolens spisefrikvarter? Her er et lækkert alternativ. Jeg vil dog foreslå at opbevare salaten i en lille plastboks med tætsluttet låg, og så spise rugbrød eller boller dertil. Så slipper man også for at dele ens madpakke med andre før den skal spises :-)
Ingredienser
Til ca. 6 halve rugbrødder
3 store hårdkogte æg
½ æble (pink lady er godt, men andre søde æbler er også et hit)
Et halvt rødløg (et lille)
1½ dl creme fraiche
Et bundt purløg
1 tsk. karry
Smages til med citron, salt og peber
Prøv også: kapers i salaten, men reducer da saltmængden. Syltede agurker er også lækkert.
Skær æble, æg og løg i små stykker. Bland creme fraichen med purløg, karry, citron, salt og peber, og vend det forsigtigt med ægge-blandingen. Mums.
Spises til friskbagt rugbrød (se opskriften herinde), tomat, agurk og evt. gulerodsstænger.
Ingredienser
Til ca. 6 halve rugbrødder
3 store hårdkogte æg
½ æble (pink lady er godt, men andre søde æbler er også et hit)
Et halvt rødløg (et lille)
1½ dl creme fraiche
Et bundt purløg
1 tsk. karry
Smages til med citron, salt og peber
Prøv også: kapers i salaten, men reducer da saltmængden. Syltede agurker er også lækkert.
Skær æble, æg og løg i små stykker. Bland creme fraichen med purløg, karry, citron, salt og peber, og vend det forsigtigt med ægge-blandingen. Mums.
Spises til friskbagt rugbrød (se opskriften herinde), tomat, agurk og evt. gulerodsstænger.
Kommentarer
Send en kommentar
Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?