Thai-heaven
Kylling med cashewnødder (Kai Phat Met Mamuang)
400 g kyllingefilet i strimler
100 g usaltede cashewnødder
2 tsk. hvidløg
1 tsk. ingefær
Evt. 1 frisk chili
1 spsk. sort chilipasta (kan købes i større supermarkeder eller hos asiatiske købmænd)
½ dl tomatketchup
1 rød peberfrugt/snack peber
Ét bundt forårsløg
3 spsk. fishsauce
1 spsk. sukker
Cashewnødderne ristes på en pande i lidt olie indtil de er gyldne. Lad dem tørre på et stykke køkkenrulle efterfølgende. Lidt olie opvarmes i en work eller stor pande, og finthakket hvidløg, ingefær, chilipasta tilsættes, hvorefter kyllingen giver selskab til de øvrige ingredienser. Det hele steger i en 5 minutters tid. Ketchup, peberfrugt og forårsløg snittet i skrå 1-2 cm. stykker tilføres retten, som smages til med fiskesovs og sukker.
Cashewnødderne vendes i retten lige inden servering. Serveres med kogte ris, en Chang- eller Singha-øl.
Kommentarer
Send en kommentar
Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?