lørdag den 16. maj 2015

Verdens bedste focaccia

Focaccia er et italiensk fladbrød, som ofte serveres som tilbehør. Jeg er vild med det til tapas i alle afskygninger, og jeg serverer det ofte i sommerhalvåret med lækre solmodne tomater, smagfulde oste, vin og masser af frisklavede tapenader. Gør sig også i vinterhalvåret til sammenkogte retter og stuvninger.

1 bradepande
25 g gær
5 dl lunkent vand
½ spsk. salt
3 spsk. god olivenolie
Ca. 650 g durummel (fint)

Drys 
Salt, italiensk mel, oliven, soltørrede eller friske tomater, ost eller krydderurter

Rør gæren ud i lunken vand. Tilsæt salt, olivenolie og mel og rør dejen sammen. Dejen skal være lind og skal ikke æltes (som koldhævet dej).
Dejen hæver et lunt sted i et par timer. Hældes derefter forsigtigt i en lille bradepande med bagepapir (brug evt. en dejspatel) - stadig uden at ælte. Lad den efterhæve i en times tid.
Tænd ovnen på 225 grader. Lav små fordybninger og kom det fyld på som du foretrækker. Pensl med rigelig olivenolie og bag i ca. 40 min. til gyldenbrun overflade.

Lad brødet køle af på en bagerist og server i små stykker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?