torsdag den 28. februar 2013

Rar rødbedepesto

Denne farverige dip kan man ikke andet end holde af. Jeg serverede den med en gryderet, groft ciabattabrød og salat til et hold gæster den anden dag, men den kan sammensættes med utrolig mange ting. Prøv den til sammenkogte retter, som i forvejen har en kedelig farve, eller hvad med at give sandwichen et pift? Groftristet rugbrød med rucola, lufttørret skinke og rødbedepesto er heller ikke tosset! Opskriften kommer her.

Ingredienser til 4 personer
500 g rødbeder
2 store fed hvidløg (hellere underdosere fra starten)
100 g håndfuld tørristede mandler
Et lille stykke parmasanost
½-1 dl olivenolie
Et twist citron
Salt og peber
Evt. lidt græsk yoghurt

Skær top og bund af rødbederne, og kog dem i 45-60 min. afhængig af størrelsen. Brug en kødnål til at mærke om de er færdige. Derefter afkøler de lidt, og pilles/skrælles forsigtigt med en urtekniv. Derefter køler de godt af. Imens ristes mandlerne på en tør pande og køler ligeledes af. Rødbederne skæres i lidt mindre stykker og kommes i en blender med hvidløg, mandler, parmesan, olivenolie, lidt citron, salt og peber. Smag til med de forskellige ingredienser til sidst, men vær i særlig grad påpasselig med hvidløgen. Den må absolut ikke få en dominerende smag.
Vend til sidst pestoen med lidt græsk yoghurt, hvis du foretrækker en endnu mere cremet og lækker konsistens.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?