søndag den 20. januar 2013

Napoleonshatte med nougat

Oven på jul og nytår havde jeg en rest marcipan og noget nougat, der fandt sin anvendelse i disse finurlige, små trekantede kager med dyppede chokolade-hjørner. Det siges dog i virkeligheden at Napoleon oftest er afbilledet med en bicorne (en hat med to hjørner eller horn). Det skulle være en videreudvikling af tricornen (med selvsagt tre hjørner, som var højeste mode i 1700-tallet). Med respekt for napoleons hat burde kagerne derfor laves med to folder, og overtrækkes fuldt med chokolade for et mere autentisk udtryk. Her er de dog i bager-versionen, som vi alle kender den.


Ingredienser 
Ca. 15 mellemstore hatte
Mørdej
250 g mel
60 g flormelis
3 tsk. vaniljesukker
160 g blødt smør eller margarine
2 små æg

Kransekagemasse
250 g rå marcipan
50 g nougat
100 g flormelis
Lidt æggehvide

150-200 g mørk tempereret chokolade


Mel blandes med flormelis og vaniljesukker, hvorefter smørret/margarinen smuldres heri. Dejen samles med de to æg. Dejen skal være nogenlunde fast, og brug derfor mere mel om nødvendigt. Dejen stilles køligt et par timer eller natten over.

Kransekagemassen laves af 250 g marcipan (eller hvor meget du nu har). Den æltes med flormelis og lidt æggehvide.
Mørdejen rulles ud til ca. ½ cm tykkelse, og der stikkes runde skiver med en diameter på ca. 6-8 cm. ud (brug fx et glas). Form kugler af marcipanen, og læg et stykke nougat i midten af massen. Læg nu kuglen midt på cirklen af mørdej, og fold og tryk dejen op mod den 2-3 steder.  
Kagerne bager i ca.15 min. ved 200 grader. Efter afkøling dyppes eller pensles kagerne med smeltet chokolade. 
Dejlige sprøde chokolade-hjørner og en blød kerne af marcipan og nougat.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?