onsdag den 2. januar 2013

Konfekt-lækkerier

December er fløjet afsted med julefrokoster, julegaveindkøb og julebesøg hos familie og venner. Opskrifterne på konfekt kommer derfor helt sikkert for sent, men nu vi har taget hul på et nyt år, og der i dette år jo også kommer en jul, kan opskrifterne sikkert finde sin anvendelse alligevel. 
I får her opskriften på nogle lækre marcipan-kugler med malibu, kokos og hvid chokolade, og så får i også fornøjelsen af opskriften på marcipan-roulade med nougat og grand marnier.

Malibu-kugler

Ingredienser 
250 g marcipan
Et skvat malibu 
25 g kokosmel
20 g ananas fra dåse
200 g hvid chokolade (til overtræk)

Pynt: kokosmel eller mandelflager

Start med at røre marcipanen sammen med malibu rom, kokosmel og hakket ananas til en masse. Med ske formes små kugler, som lægges på bagepapir. Kuglerne tørrer i et par timer eller i køleskabet natten over. Kuglerne dyppes derefter i smeltet hvid chokolade (hold altid styring på temperaturen - tjek evt. Blomsterbergs anvisninger på DR's hjemmeside "Det søde liv"), og sættes på bagepapir. Lad chokoladen størkne, og dekorer derefter kuglerne med mørk chokolade, kokosmel eller mandelflager.
Nougat-roulade 

Ingredienser
500 g marcipan (du kan sagtens halvere opskriften)
200 blød nougat
100 g smelte-chokolade
Spiritus fx mørk rom, cointreau eller grand marnier 

Pynt: Lidt blandede nødder

Marcipanen  rulles ud til 3-4 mm. tykkelse. Nougatten rulles ud i ramme størrelse på et andet stykke bagepapir. Marcipanen pensles med spiritussen, og derefter lægges nougatten ovenpå. Nu rulles de to lag fint sammen til en roulade, som pensles med mørk overtrækschokolade i både ender og underneden. En håndfuld blandede nødder, som godt kan ristes på en tør pande for at fremhæve nødde-smagen, drysses til sidst over nougat-rouladen. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?