tirsdag den 15. januar 2013

Klassisk kiksekage med marinerede appelsinfiletter

Til juletid nåede jeg ikke at fabrikere hjemmelavede klejner, og derfor var jeg i overskud af hærdet kokosfedt, som nødvendigvis skulle bruges til noget alternativt. Min mor har fødselsdag her i januar, og derfor tænkte jeg at gensynet med den noget outdatede og politisk ukorrekte og usunde kiksekage, ville falde i god jord. De marinerede appelsin-filetter står i fin kontrast til den noget tunge kage.

Ingredienser
Ca. 10-12 stykker
3 pasteuriserede æg
125 g kakao (hvis man ikke er til den kraftige kakaosmag kan man drosle ned til 80 g eller deromkring, og så opgradere på flormelis)
Ca. 200 g flormelis (start med 150 g, hvis du bruger 125 g kakao)
250 g palmin
20-25 firkantede vanillekiks eller biscuits
(der kan også tilsættes hakkede nødder, mandler, et skvat baileys eller appelsinskal til opskriften, og hvis man er til ren chokoladesmag, kan man lave kagen med 150 palmin, 80 g kakao, 150 g flormelis og 200 g smeltet mørk chokolade - fornem dig frem til den rette konsistens)

2-3 søde appelsiner
2 spsk. cointreau eller grand marnier

Palminen smelter over svag varme, og afkøles let. Æg, flormelis og kakao piskes sammen til en fast og forholdsvis stiv masse. Den afkølede palmin hældes ned i kakaoblandingen mens der piskes.
I en aflang bageform med bagepapir lægges først et lag kakaomasse efterfulgt af et lag kiks. Sådan fortsættes indtil der igen afsluttes med et lag af kakaomassen. Kagen afkøler i køleskabet natten over.Kagen skæres i skiver inden servering, og anrettes med appelsinfiletter dryppet med alkohol


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?