lørdag den 10. marts 2012

Lidt sødt til eftermiddagskaffen

Bananmuffins med chokolade

To modne bananer i frugtskålen og en omgang muffins til fryseren er helt ideelt. Prøv denne omskrift, som både er nem, hurtig og yderst velsmagende. Man kan samtidig variere indholdet, hvis man ligesom jeg synes at kanel kun hører til i kanelkage og på risengrød.

12-15 muffins

2 æg
150 sukker
2-3 tsk. vaniljesukker
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
(1-2 tsk. kanel)
100 g smør
2 modne bananer
100 g mørk chokolade

Der kan nedjusteres på chokoladen og tilføres en håndfuld hakkede hasselnødder

Smørret smeltes ved svag varme og afkøles.
Æg, sukker og vaniljesukker piskes hvidt og skummende. Bland og sigt hvedemel med bagepulver (og evt. kanel).
Rør mel og smeltet, afkølet smør i æggemassen sammen med de moste bananer og hakket chokolade/nødder.

Dejen fordeles i papirforme, som igen støttes af en muffinsform af metal - ellers risikerer de nemt at flyde ud. De bages midt i ovnen ved 200 grader varmluft i ca.15-20 minutter.
De kan efterfølgende pyntes med smeltet mørk og lys chokolade. Kan sagtens fryses og tages op efter behov.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?