Kartoffel- porresuppe med chorizo

På regnfulde forårsdage er det lækkert med rygende varm suppe. Denne kartoffel- porresuppe er lækker cremet, hurtig at gå til og så har man som regel ingredienserne på køl i forvejen. 

4 personer
10 g smør
1 stort løg
500-700 g kartoffel skrællet og i tern
2 porrer
1½ l grøntsagsbouillon 
1-2 dl fløde
100 g chorizopølse i små stykker 
Salt og peber
Lidt chili 
Persille til pynt

Steg chorizopølsen sprød. Læg stykkerne på et stykke papir. Svits løg og kartofler i et par minutter i fedtet fra pølsen. Tilsæt porrer og svits et par minutter mere med smørret. Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 30 min. eller til grøntsagerne er godt møre. Blend suppen jævn. Lad den koge op med fløde, smag til med salt, peber og chili og drys med persille og chorizo. 

Kommentarer

Populære opslag