fredag den 30. oktober 2015

Lækre kanelsnurrer med æble

Min søster og jeg skulle selvfølgelig teste vores færdigheder i kunsten at sno kager. Selvom kanelsnurrer består af det samme som kanelsnegle, så er der alligevel noget over det snoede resultat der gør dem pæne at kigge og ikke mindst lige så lækre at spise. De kan ligesom kanelsnegle varieres i det uvisse,
og næste gang vil jeg forsøge mig med marcipan og chokoladechunks.

18-20 stk.
Dej
5 dl mælk
50 g gær
100 g margarine
1 stort æg
Hvedemel
100 g sukker
1 tsk salt

Fyld
200 g blødt smør
200 g sukker evt. halv hvidt sukker og brun farin
2 spsk stødt kanel
2-3 søde æbler fx discovery

1 æg til pensling

Varm mælken op til den er lunken og opløs gæren deri. Smuldr margarinen i melet og tilsæt gærblandingen, æg, hvedemel, sukker og salt. Ælt dejen til den er glat og blank. Brug evt. røremaskine. Lad nu dejen hvile og hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 times tid. Imens røres sukker, blødt smør og kanel sammen. Æblerne skrælles og skæres i små stykker.
Vend dejen ud på meldrysset bord og rul den godt ud i en stor rektangel på ca. ½-1 cm. tykkelse. Smør remoncen ud over dejpladen og fordel små stykker af æbler udover det hele. Fold nu en trejdedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den først, så der er tre lag. Dejen rulles nu ud igen til et rektangel og skæres fx med en pizzaskærer i ca. 18 strimler, der er max 2 cm. brede. Skær med pizzaskæreren eller en kniv en ridse midt i hver strimle, og sno så de to ender og rul sammen ligesom et sneglehus. Fold det snoede rundt om dejsnippen, så snippen hæftes ind i kanelsnurren og bruges som midte. Vær forsigtig så remoncen og æblerne ikke falder ud. Sættes på bageplade med snoringerne opad. Efterhæver i en halv time og pensles med æg. Bages ved 200 grader i ca. 15-20 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?