onsdag den 19. august 2015

Sommer lagkage med nougatcreme og hindbærmousse

En lækker frisk sommerlagkage med hindbær og nougatcreme, som laves dagen i forvejen.
Her pyntet med fondant-sommerfugle. Lagkagen faldt i god jord og blev serveret på min fødselsdag.

Lagkagebunde 3 stk.
6 store æg
200 g sukker
140 g mel
4 tsk. vaniljesukker

Æg og sukker piskes godt i mindst 5 minutter. Bland mel og vaniljesukker i. Hvis du har køkkenmaskine kan bundene sagtens røres sammen på denne. Pisk godt. Fordel dejen på tre bageplader i en jævnt lag på ½-1 cm. Bundene bages ved 180 grader varmluft midt i ovnen til de er lysebrune. Derefter afkøles de godt og papiret tages forsigtigt af. Lægges klar på et tærtefad med bagepapir i mellem.

Nougatcreme
½ l fløde
200 g nougat

Kog fløden op i en gryde til den netop koger op. Tages af varmen og nougatten smeltes i. Afkøl blandingen natten over, og pisk den let op med en håndmikser til en god og cremet konsistens. Fordeles over en af de afkølede lagkagebunde.

Hindbærmousse 
4 blade husblas
200 g friske hindbær (frosne kan også bruges)
50 g flormelis
½ l fløde
1 stang vanilje

Husblassen lægges i blød i 10 minutter. Pisk fløden let. Vaniljekorn skrabes ud og masses ud med flormelissen. Hindbær, flormelis og vanilje varmes op i en gryde og køles let af til den er fingervarm. Husblassen vrides for vand og røres i hindbærmassen. Hæld lidt af fløden i gryden og vend godt. Hældes nu tilbage i skålen med den resterende fløde og blandes til ensartet mousse. Fordeles på en af de afkølede bunde.

Lagkages lægges sammen med de to mousser. Den ekstra nougatcreme kan bruges på toppen. Pynt med fondant og bær (her blåbær).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?