torsdag den 5. marts 2015

Thai kyllinge suppe (på skrog)

Med stor længsel har jeg taget på kinesisk restaurant for at mindes den lækre kyllingesuppe, som jeg så ofte har fået i Thailand. Jeg har adskillige gange forsøgt at lave noget tilsvarende, men det er ofte blevet en kedelig omgang uden samme kraft og smag. Denne opskrift har ramt plet, og så er det en billig ret, hvor et kyllingeskrog fra gårdsdagens aftensmad er helt ideel. Grøntsagerne kan nemt varieres efter hvad man har.

4 personer
1 kyllingeskrog

2 gulerødder
Et stykke knoldselleri
1 mellemstort løg
4 fed hvidløg
1 dåse bambusskud
2 forårsløg
1 rød peberfrugt
En lille håndfuld opblødte asiatiske svampe

1½ spsk. rød karrypasta
1 tsk. ingefær
Spidskommen
2 spsk. tredje krydderi
1 spsk. æbleeddike
Salt og peber

Lidt maizenajævning (ca. 2 spsk. opløst i koldt vand)

Kyllingerester i tern

Evt. nudler eller brød

Dæk kyllingeskroget med vand. Skær en gulerod, hvidløget, ingefæren, halvdelen af sellerien og løget i mellemstore stykker. Kom grøntsagerne ned til kyllingeskroget og tilsæt alle krydderierne. Kog det hele sammen i en time. Imens gøres de resterende grøntsager klar og skæres i grove stykker. Suppen sies. Resten af grøntsagerne tilsættes (gulerod, selleri, forårsløg, peberfrugt, svampe, bambusskud). Smag til med krydderierne og jævn suppen hvis lidt tykkere konsistens ønskes. Kom kyllingestykkerne i og kog op inden servering. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?