torsdag den 5. marts 2015

Fortryllende chokolade mousse med granatæble og nødde-crunch

Jeg skulle lynhurtigt bikse en dessert sammen til nogle gæster den anden dag, og tænkte at chokolade mousse var udelukket, da den som regel skal stå at trække et godt stykke tid. Med denne opskrift gik det hele op i en højere enhed - også selvom den kun fik et par timer på køl. Resultat: en lækker cremet fornøjelse med intens smag af mørk chokolade og friske granatæblekerner og knas. Serverede desserten med hyldeblomstsorbet tilsæt lidt revet citronskal.

4 portionsglas
150 g mørk chokolade
2 blade husblas
1,5 dl mælk
2½ dl fløde

Kerner af ½ granatæble

1 lille håndfuld mandler
50 g sukker
2 spsk. vand

Hyldeblomstsorbet 

Smelt chokoladen over vandbad. Kom husblassen i en skål med koldt vand. Opblød i ca. 10 min. Bring mælken tæt på kogepunktet, og køl af til den lun men ikke brændende varm. Rør husblassen i mælken. Tilsæt lidt af mælken til chokoladeblandingen indtil det hele er vendt sammen med en dejskraber. Fløden piskes til let skum. Vend lidt af skummet i chokoladeblandingen. Vend derefter det sidste skum i.
Hæld forsigtigt massen op i fire små glas. Stilles på køl i et par timer.

Imens laves mandelkrokanten. De tre ingredienser kommes på en pande. Varm op ved middelhøj varme indtil sukkeret og vandet bliver til sirup. Fortsæt kogningen indtil alt vandet er kogt fra, og massen bliver til sukker igen. Når sukkeret begynder at smelte, så skru lidt ned for varmen. Fortsæt indtil sukkeret smelter og bliver brunt. Vend mandlerne rundt hele tiden. Så snart alle mandler er blevet fine brune af sukkeret, kommes de over på et stykke bagepapir hvor de køler godt af. Herefter hakkes de til krokant.

Pynt med granatæblekerner og mandelkrokant.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?