søndag den 4. januar 2015

Sprød salat med rødbede, gulerod og marokkansk dressing

Denne farverige salat er lige til at blive glad i låget af, og så smager den fantastisk med de sprøde grøntsager og sur/sød dressing med syltede løg og sprød topping.
Server salaten til kylling, oksekød, i madpakken eller til frikadeller - klassiske som mere krydrede.

Salat
2 store rødbeder
3 mellemstore gulerødder
1 håndfuld ristede og letsaltede solsikkekerner
Kerner af ½ granatæble
½ pk spinatblade
2 små rødløg i tynde både
3 spsk. rødvinseddike (eller hvidvinseddike)

Dressing
3 spsk. ristede sesamfrø
½ dl risvinseddike
½ dl appelsinsaft
Lidt chiliflager

Start med de syltede løg. Kog 2 dl vand op i en lille gryde sammen med eddiken. Når det koger, så tilsæt løgbådene, og lad dem koge med i nogle minutter. Når løgene skifter farve til sart lyserød, er de færdige. Tag løgene op i en skål og hæld lidt af lagen ved. Køl af.
Riv gulerødder og rødbeder groft. Lad rødbederne dryppe af og knug saften ud. Gulerødder og rødbeder vendes med granatæblekerner, persille, spinatblade, syltede løg og dressingen blandes og hældes til sidst over. Drys med de ristede solsikkekerner.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?