lørdag den 3. januar 2015

Fransk chokoladetærte

Med fløde, smør og chokolade som de tre hovedingredienser i denne opskrift, går man næppe helt galt i byen. Specielt for chokoladeelskere er tærten helt igennem fantastisk med dens bløde midte der smelter på tungen, pakket ind af en knasende sprød dej.

En mellemstor tærte 
Mørdej
150 g mel
50 g flormelis
100 g blødt smør
1-2 æggeblommer

Fyld
3½ dl fløde
300 god mørk chokolade
30 g smør

Topping
Fx frysetørret hindbær, nødder eller mandelflager

Smørret smuldres i hvedemel og sigtet flormelis. Saml dejen med æggeblomme. Pak dejen ind i husholdningsfilm og opbevar den på køl nogle timer.

Rul den derefter ud med rigeligt mel, og fordel den i en tærteform. Pres dejen godt op mod kanterne, og lad den helst gå lidt op over, da den meget let falder sammen under bagningen. Prik dejen med en gaffel. Bages ved 200 grader i ca. 15-20 min. til den er fin gylden i kanten. Efter 10 min. af bagningen, presses dejen op ad kanterne med en ske, så den ikke falder helt sammen. Brug evt. tærtekugler eller bønner under bagningen. Køles af imens chokoladecremen laves.

Kog fløden op i en gryde til kogepunktet. Skru helt ned for varmen, og kom chokoladen, som er knækket i mindre stykker, ned i fløden. Rør godt til en ensartet masse. Tag gryden af varmen og pisk smørret i cremen. Fordeles i den færdigbagte bund. Lad kagen stå på køl i nogle timer før servering og pynt med bær, nødder eller lignende.

Kan opbevares på køl i nogle dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?