søndag den 14. september 2014

Pulled pork med sommerlig coleslaw

Pulled pork er en amerikansk ret fra sydstaterne, som for alvor har fået vind i sejlerne herhjemme. Det har den også fået hos mig. Specielt med en let og lækker coleslaw, majskolber, lidt salat og masser af chilisauce.

Til 8 personer
1 nakkefilet
2 l vand
120 g salt
2 laurbærblade
Burgerboller

Rub:
2 spsk. brun farin
2 spsk. paprika (gerne røget)
2 spsk. barbecue krydderi
1 spsk. cayennepeber
2 spsk. salt
2 spsk. peber
2 tsk. løgpulver
2 tsk. sennepspulver

Marinade:
1 dl æbleeddike
½ dl ketchup
2 spsk. brun farin
2 tsk. chilisauce (eller mere afhængig af smag)
1 spsk. barbecue krydderi
2 tsk. chiliflager
1 tsk. peber
3 tsk. salt

Coleslaw:
1 spidskål
6 store gulerødder (evt. hvide og orange blandet)
2 mellemstore rødløg
3/4 bæger creme fraiche suppleret op med skyr
1-2 spsk. dijonsennep
Saft af ½ citron
1 spsk. flydende honning
1 stor potte frisk dild
Salt og peber

Saltlage (kan udelades - gå da direkte til rubben): Vand, salt og laurbær bringes i kog, således at saltet opløses. Vandet afkøles. Kom den afpudsede nakkefilet ned i saltlagen, og lad den stå i 8-10 timer. Bland alle ingredienser til rubben. Tag nakkefiletten op af lagen, og tør den med køkkenrulle.

Rub kødet med krydderierne, og pak den stramt ind i folie. Lad den trække igen i 8-12 timer. Hvis du ikke har tid til denne del, kan man også rubbe kødet rigtig godt, og sætte det direkte i ovnen med fint resultat.

Læg kødet i en brandepande med lidt vand omkring, og hold løbende øje med om der er væske ved. Sættes i en kold ovn som tændes på 110-120 grader varmluft. Steg kødet langsomt i ca. 12 timer indtil en kernetemperatur på 85 grader er opnået. Træk nu kødet fra hinanden med to gafler og bland med marinaden. Efter at have vendt kødet i marinaden plejer jeg at give det en hurtig omgang i ovnen ved 220 grader, så det bliver dejlig sprødt og lidt mørkt i enderne uden dog at blive tørt.


Snit spidskålet og riv gulerødderne groft. Skær løget i små tern, og bland ingredienserne til dressingen. Det hele vendes godt rundt og smages til med sennep. honning, citron, salt og peber. Friskt og grofthakket dild vendes i inden servering.

Anret pulled pork, coleslaw, salat og chilisauce i en bolle. Serveres med majs og en budweiser!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?