søndag den 14. september 2014

Hjemmelavede romkugler

Jeg kan ligeså godt sige det ærligt; jeg ELSKER romkugler - også selvom det i virkeligheden er lidt klamt at indtage flere dage gammelt kage i en kugle tilsat romessens. Nydelsen kræver dog at romkuglen har præcis den rette mængde mørk og lys kage samt kakaosmag og bløde konsistens. Det handler derfor om at prøve sig frem med kagerester fra fryseren og så smage til.

Ca. 30 mellemstore
400 g kagerester (gerne mørk og lys kage/wienerbrød blandet)
3 spsk. kakao (afhænger af sammensætningen af kagerester)
3 spsk. æblemos
4-6 spsk. hindbærmarmelade (til rette smag og konsistens)
4 spsk. romessens eller rigtig rom (start dog med 2 og smag til)
Lidt vaniljesukker
Evt. 100 g marcipan 

Krymmel efter smag
Kan også overtrækkes med mørk chokolade



Rør kageresterne godt. Tilsæt kakao, æblemos, hindbærsyltetøj og evt. marcipan og smag til med romessens og vanilje. 

Kan overtrækkes med mørk chokolade og/eller rulles med krymmel. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?