torsdag den 19. juni 2014

Cheesecake på koldskål

Jeg skulle lave en dessert til en veninde der fyldte 30 år, og da kagen skulle transporteres var jeg meget i tvivl om hvordan jeg lige skulle gribe sagen an. Jeg kiggede lidt på nogle af de cheesecakes jeg har lavet tidligere, og fik så ideen til at prøve med koldskål og flødeost i kombination. Kagen blev meget frisk og lækker men en anelse for syrlig, og en anden gang vil jeg helt sikkert hælde et lag mørk chokolade over bunden, når den er godt kold, og lade den køle igen inden koldskålsmassen hældes over.

1 almindelig springform (som kan slutte tæt)
Bund
250 g kammerjunkere
75 g smør
100-150 g mørk chokolade

Fyld
5 blade husblas
1 dl mælk
5 dl koldskål gerne med vanilje
200 g flødeost naturel (ikke light)
Skal af 1 citron
1 stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker
4 spsk. flydende honning

Topping
Ca. 200 g rabarber skåret i 1 cm. stykker
1 dl sukker
1 dl vand
3 blade husblas

250 g jordbær eller andre bær til pynt

Knus kammerjunkerne i en pose med en kagerulle til halvfine krummer, og bland dem med smeltet smør. Presses godt sammen i den smurte springform og stilles på køl. Når den er godt kold smeltes chokoladen over vandbad og hældes forsigtigt over bunden. Fordeles godt (ved at hælde chokoladen over) og stilles endnu engang på køl. Pisk koldskål med flødeost, citronskal og vanilje (hvis der bruges vaniljestang, så opløses denne med lidt sukker). Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm mælken op i mens. Mærk med en ren lillefinger, og når mælken lige akkurat er for varm til at have fingeren deri, tages gryden af varmen. Vrid nu husblassen for vand og opløs den i den halvvarme mælk. Mælken tilsættes nu koldskålsblandingen under omrøring. Hæld meget forsigtigt blandingen over kammerjunkebunden, og lad den stå på køl i nogle timer.
Lav toppingen efter lidt tid. Husblassen lægges i blød i koldt vand. Rabarberne varmes forsigtigt op med sukker og vand til de er møre og bløde. Saften sigtes fra og køles ned til den er fingervarm. Der bliver ca. lidt over 1 dl. Kram vandet ud af husblassen, og rør den i rabarbersaften til den er opløst. Hæld forsigtigt geelen over cheesecaken og lade den sætte sig en times tid mere.

Pynt med bær og evt. spiseligt blomster/chokoladegitre


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?