torsdag den 19. juni 2014

Bedstefars skæg med rabarber

Med en masse solmodne rabarber i haven var der ikke nogen undskylding for at komme i gang med nogle nye og spændende rabarber-projekter. Når det ikke skal marmelade, saft eller kompot til skyr eller marengs, så er denne kage faktisk et godt bud på et let, lækkert og friskt alternativ, der har en god balance mellem det syrlige og søde.

1 mellemstor bradepande
125 g smør 
125 g sukker
3 store æggeblommer eller 4 mindre
250 g mel
2 tsk. bagepulver 
1,5-2 dl mælk

Rabarberkompot
2 store stængler solmodne rabarber eller 4 små (ca. 300-400 g.)
3 spsk. sukker
2 spsk. vand
2 tsk. vaniljesukker

Marengs
3 store æggehvider
4-5 spsk. sukker

Smørret røres godt med sukkeret på maskine eller med piskeris. Æggeblommerne røres i et ad gangen. Mel og bagepulver sigtes og røres i skiftevis med mælken. Fornem dig frem til rette konsistens. Dejen skal ikke være alt for tyktflydende. Dejen fyldes i en mellemstor bradepande med papir. Forbages i ca. 20 min. til overfladen er fast i det. 

Rabarberen skæres i 1 cm. tykke stykker og koges ved middeltemperatur op med sukker og vanilje til de netop bliver bløde og udkogte. 

I mens rabarberen køler af laves marengsen. 

Æggehviderne piskes godt stive og 1 spsk. af sukkeret tilsættes ad gangen, så marengsen bliver godt sej og blank. 

Efter kagen er forbagt lægges nu et lag med rabarberkompot efterfulgt af et lag med marengs. Bages nu i ca.10 min. til en let gylden overflade. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?