søndag den 4. maj 2014

Rødbedebrød med solsikkekerner og skyr

Jeg er pjattet med disse små røde knolde, og jeg bruger dem gerne til bøf lindstrøm, til tzatziki, rødbedesuppe, som bagte rodfrugter eller som fyld i sandwiches eller rugbrødsklappere. Farven er fantastisk og rødbeder giver udover den flotte farve også brød en dejlig saftig struktur. Prøv denne opskrift på koldhævet, blødt og samtidig luftigt rødbedebrød.

1 stort madbrød eller 12 boller
10 g gær
5 dl koldt vand
2 store tsk. salt
1 spsk. honning
2 dl groft mel
Ca.4 dl hvedemel
1½ dl solsikkekerner
2 dl skyr
3 spsk. neutralt olie
2 små eller 1 mellemstor revet rødbede

Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt salt, honning, groft mel, solsikkekerner, skyr, olie og revet rødbede. Hæld nu noget af hvedemelet i. Dejen skal ikke æltes og bare røres sammen til en fedtet masse, som ikke er flydende men heller ikke helt fast i det. Lad dejen hvile på køl i 12 timer eller mere. Hæld den ud på en bageplade med papir. Tænd ovnen på 220 grader. Når den er varm bages brødet i omkring 25 min. Skænk vand på brødet løbende under bagningen. Det giver en dejlig sprød skorpe. Mærk på bunden om det lyder hult. I så fald er brødet færdigbagt. God på madpakken, til suppe eller som tilbehør til simreretter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?