søndag den 4. maj 2014

Chokoladekage med rødbede og marcipan

Kontrasterne klæder virkelig hinanden i denne chokoladekage, og rødbeder giver kagen en god sødme og noget gods, og den holder sig frisk og svampet i flere dage. For at forhindre rødbedens jordrede smag anbefales det at rive bederne meget fint. Det kan selvfølgelig afhænge af sorten, men her bruges helt almindelige røde rødbeder.

1 lille bradepande
100 g mørk chokolade
100 g smeltet smør
3 store æg
150 g sukker
Ca. 150 g mel
4 spsk. kakao
3 tsk. vaniljesukker
3 tsk. bagepulver
130 g fintrevet rå rødbede
100 g marcipan

Tænd ovnen. Chokolade og smør smeltes sammen. Æggene piskes godt med sukker, og chokoladeblandingen hældes i med kakao, vanilje, bagepulver og mel. Vend rødbede og marcipan i dejen. Fordeles i bradepanden og bages ved 200 grader i ca. 30 min. Mærk efter med en strikkepind/kødnål om kagen er færdig.

Smør et tyndt lag mascarpone med lidt citronskal og vanilje eller almindelig glasur over kagen og pynt med frysetørrede bær. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?