søndag den 4. maj 2014

Appelsinmousse med mørk chokolade og citron

Nogle gange får man en ubønhørlig trang til et eller andet fra sin barndom. Denne appelsinmousse minder mig lidt om citronfromagens storhedstid til alle familiesammenkomster i 80'erne, men jeg må sige at den gjorde et glædeligt comeback.

6 store glas 
Saft fra 4 appelsiner
Skal fra 1 appelsin
Skal fra 1 citron
1½ dl sukker
5 blade husblas
4 æggeblommer
3 æggehvider
2-3 dl piskefløde
50 g mørk chokolade
Citronmelisse til pynt

Kom friskpresset appelsinsaft i en gryde. Tilsæt skal fra appelsinen sammen med en deciliter af sukkereret. Lad det hele simre fem minutter uden låg, så lidt af væden fordamper. Si appelsinsaften og afkøl.Kom husblas i koldt vand.  Når appelsinsaften har kølet ned til ca. 40 grader, kommes husblassen vredet for vand i og smeltes. Æggeblommer piskes med det resterende sukker til en cremet konsistens. Henholdsvis æggehviderne og fløden piskes stive. Æggeblommer, æggehvide og flødeskum vendes forsigtigt men godt i den afkølede appelsinsaft. Kom moussen i portionsglas, og lad dem stå koldt i et par timer. Rør et par gange undervejs, så saften ikke lægger sig som en lag i bunden.

Pynt med revet citronskal, mørk chokolade og citronmelisse på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?