søndag den 16. marts 2014

Cookies med nødder og dobbelt chokolade

Var det noget med en knasende sprød cookie på madpakken, farten eller til en særlig anledning?
Denne opskrift med nødder og dobbelt chokolade er meget nem at gå til og hurtig at lave. Kan varieres med alle slags nødder, chokolade, müsli og tørret frugt.

Ca. 25 mellemstore cookies
100 g smeltet smør
170 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 stort æg eller to små
180 g mel
½ tsk. natron
100 g grofthakkede hasselnøddekerner
75 g grofthakket mørk chokolade
75 g grofthakket lys chokolade

Pisk den afkølede smeltede smør med vaniljesukker og sukker. Pisk ægget med til dejen er hvid og tyk i konsistensen. Mel og natron tilsættes og nødder og chokolade vendes rundt i dejen, som er godt fast i det. Sæt med to skeer små toppe på en bageplade, og tryk dem lidt flade med den ene ske. Placer med forholdsvis god afstand i mellem. Kagerne bages ved 180 grader varmluft i 10-15 min. Hold øje med at de blive lækre gyldenbrune, og kom dem hurtigt over på en bagerist, så de ikke blive bløde. Opbevares i en kagedåse, hvis de da ikke fortæres med det samme!

Kan pakkes pænt ind og gives i værtindegave.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?