torsdag den 13. februar 2014

Pasta carbonara med grønt og hvidvin

Jeg havde en rest pasta i køleskabet, og spekulerede på hvad jeg skulle lave med den. Det blev til en helt simpel og velsmagende carbonara med en sjat hvidvin. Grøntsagerne kan varieres alt efter hvad man har på lager, og jeg kan også anbefale at bruge fx spidskål eller broccoli i retten.

2 personer
180 g pastapenne (eller andet pasta)
1 løg
2 store fed hvidløg
3 æg
Lidt mælk
En sjat hvidvin
50 g friskrevet parmesanost
1 pakke bacon, italiensk skinke eller andet
2 forårsløg eller 1 porre i stykker
½ squash i tern
Frisk muskatnød
Salt og peber

Pastaen koges al dente efter anvisningen. Baconen steges på panden, og fedtsuger på papir efter det er stegt sprødt. Brug fedtet fra baconen til at stege de hakkede løg og hvidløg gyldne. Rist forårsløg og squash med kort - gem lidt frisk forårsløg til pynt. Hæld lidt hvidvin på panden, og lad det fordampe et minuts tid. Skru ned til middel temperatur. Mælk, æg, parmesan, muskatnød, salt og peber piskes luftigt og hældes på panden. Når saucen begynder at størkne lidt tilsættes den afdryppede og kogte pasta, og baconen smuldres i lidt mindre stykker over retten.

Riv lidt parmesan over og drys med friske krydderurter og lidt forårsløg på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?