Citron og birkes kage med lemon curd

Om vinteren er jeg stor fan af at bruge en masse vitaminholdige citrusfrugter. De giver en dejlig frisk og syrlig smag, og så har de skønne farver der minder om sommer og sol. Der er i denne tid særlig god grund til at købe frugt og grønt med farve, så man mindes varme dage i solen. I løbet af januar har vi således kun fået 17 timer sol, og der har ikke været færre soltimer siden 1969! Februar har taget lidt revanche, men måske den her kage hjælper humøret og forhåbningerne om forår lidt på vej.

En springform
3 æg 
200 g sukker
3 tsk. vaniljesukker
100 g smeltet smør
1 dl mælk
Ca. 220 g mel 
2 tsk. bagepulver
1 kns. salt
Skal og saft af 1 citron
3 spsk. blå birkes

Lemon curd eller vaniljetopping (af flødeost, lidt smør, vaniljesukker og flormelis)

Tænd ovnen på 200 grader. Æg, sukker og vanilje piskes godt sammen til en æggesnaps. Smørret smeltes og køler lidt af. Mel og bagepulver blandes og sigtes i dejen, og mælk og smør hældes skiftvis i. Tilsæt citronsaft, skal og birkes. Reguler konsistensen med mælk og mel til en forholdsvis tyk masse. Kom dejen i en smurt springform evt. med skorsten, og bag kagen midt i ovnen i ca. 25 min. Mærk løbende med en kødnål eller strikkepind om kagen er færdig. 


Efter kagen er afkølet kan man halvere den, og lægge et lag hjemmelavet eller købt lemon curd i mellem stykkerne eller bruge en vaniljetopping. 

Kommentarer

Populære opslag