lørdag den 22. februar 2014

Blomkålsburger med rodfrugtpommes og chilimayo

Mange er hoppet med på low carb-bølgen, og jeg kan godt tilslutte mig hovedprincipperne om at reducere indtaget af kulhydrater og spise mere protein og fedt, men jeg kommer aldrig til at droppe mit rugbrød og mine koldhævede boller søndag morgen. Her er en af mine ynglingsopskrifter på blomkålsburgere med rodfrugtpommes og chilimayo. Man kan med fordel variere burgerbollerne med fx broccoli, gulerod, squash eller forskellige slags fintsnittet kål.

3 store burgere 3-4 personer 
(det mætter meget, så burgeren kan jo spises med én bund)
Et halv mellemstort blomkålshoved (300-400 g)
2 store æg eller 3 små
5 spsk. fint mel af fx blendet hørfrø, sesam eller solsikkerkerner
Krydderier efter smag (oregano, timian, basilikum, paprika, chili, muskat, cayennepeber og/eller 1 fed finthakket hvidløg)
Salt og peber
Evt. lidt revet ost

Omkring 1 kg. blandede rodfrugter og evt. nogle kartofter (pastinakker, persillerødder, jordskokker, rødbeder, knoldselleri)
Chiliflager, cayennepeber, timian, salt og peber
Olie

Chilimayo
1 dl salatmayo (Lidl's er helt fantastisk god og rimelig kalorielet)
3 spsk. creme fraiche
2 små fed finthakket hvidløg
1 tsk. røget paprika
1 tsk. chiliflager eller lidt cayennepeber

Start med at skære alle rodfrugterne til tynde, aflange pommes friter, og vend med olie og krydderier. Sættes i en 200 grader varm ovn og bages i 1 time - gerne mere. Jeg elsker dem helt sprøde og meget mørke i det.
Pisk æggene til de er godt luftige ved høj hastighed i 5-10 minutter eller mere. Der skal kunne trækkes spore igennem de piskede æg. Sørg for at skål og piskeris er helt tørre før piskningen. Finddel nu blomkålen ved at snitte den fint (efter smag), ved at køre den på et råkostjern eller igennem en blender eller minihakker. Vend æg med blomkål, krydderier og evt. ost. Varm en pande godt op med lidt olie og smør, og skru ned til middeltemperatur. Steg to bunde af gangen. Brug en paletkniv til at se om undersiden er brun og sprød, og vend så forsigtigt. Fortsæt med de resterende bunde.


Byg nu en burger med salat, tomat, agurk, peberfrugt, løg, syltede agurker, bacon, ost eller hvad du foretrækker. Kom lidt skyr rørt med ketchup, hvidløg, paprika, salt, peber og citron i, eller brug bare ketchup. Brug chilimayoen som dip.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?