torsdag den 13. februar 2014

Bananpandekager med skyr

Pandekager er simpelthen et morgenmadshit hos mig, og der ligger allerede en glimrende opskrift på amerikanske pandekager her på bloggen. Jeg havde alligevel lyst til at prøve med skyr i en pandekageopskrift, og så søde dejen med banan. Jeg må indrømme at mit først forsøg resulterede i nogle ret faste pandekager, og jeg vil næste gang kun komme en halv banan i, da jeg synes de ellers bliver for kompakte og klæge i det.

2-4 personer
2 æg
2 store spsk. skyr
½-1 hel banan (evt. lidt sukker eller honning afhængig af hvor meget banan du bruger)
½-1 dl havregryn
½-1 dl mel
1/4 tsk. salt
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
Evt. lidt mælk
Smør til stegning

Bananerne moses med en gaffel. Pisk æg og vanilje luftigt, og rør havregryn, mel, bagepulver, salt og skyr i dejen. Reguler evt. med lidt mælk eller mel, så konsistensen ikke er helt tyndtflydende. Varm en pande op, og kom en lille klat smør på. Kom dejen på i klatter med en spiseske, og skru hurtigt ned på middelvarme - ellers bliver de nemt mørke og brændte. Vendes forsigtigt.


Serveres med en frisk smoothie med blåbær, appelsin- og clementinsaft, lidt skyr, citron, vanilje og mælk. Kom også lidt skyr på pandekagerne og top med din ynglingsfrugt, lidt sirup og evt. hakkede og ristede mandler, pecannødder eller andre nødder.

2 kommentarer:

  1. Du har glemt at fortælle hvornår du putter bagepulver i men regner med det er samtidige med de andre ingredienser ☺

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for at være opmærksom Mette! Bagepulveret skal bare i med de andre ingredienser - ja :-)

      Slet

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?