onsdag den 15. januar 2014

Roulade med jordbærskum

Min mor havde for nylig fødselsdag, og når man fylder år i januar kan længslen efter forår og sommer godt være stor. Derfor besluttede jeg at lave en frisk roulade med jordbærskum - fløde blandet med nedfrosne jordbær fra sommerens pluk-selv. De frosne bær lavede jeg til en jordbærgrød ved langsomt at tø ca. 500 g bær op i en gryde med 3 spsk. sukker. Lad det koge lige så stille op, og smag til med sukker. Blend og afkøl. Drys et tyndt lag sukker på toppen af skålen, så forhindres skind på grøden.

1 stor roulade
4 store æg
150 g sukker
70 g mel
35 g kakao
1 tsk. bagepulver

1/4 piskefløde
5-7 spsk. jordbærgrød (alternativt jordbærmarmelade)
Friske jordbær (hvis årstiden tillader det)

Pisk æggene godt sammen med sukkeret i ca. 5 min. ved høj hastighed til en luftig masse. Mel, kakao og bagepulver sigtes ned i æggeblandingen. Det hele vendes forsigtigt rundt med en dejskraber. Skrab op fra midten og ud i rolige bevægelser, så dejen bevarer luftboblerne. Dejen fordeles på et stykke bagepapir i en bradepande. Bages i ca. 8-10 minutter ved 180 grader. Hold godt øje, så den ikke får for meget og bliver tør. Lad den hvile et par minutter, og vend så forsigtigt bagepapiret med kagebunden over på et nyt stykke bagepapir drysset med et lag sukker. Fjern med omhu papiret som bunden har bagt på. Lad den køle yderligere 10 minutter. Pisk i mens fløden rimelig stift, og vend jordbærgrøden i. Smag til. Smøres ud over hele bunden, som rulles nænsomt og forholdsvis stramt sammen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?