mandag den 6. januar 2014

Fyldte portobellosvampe og kyllingefilet med soltørrede tomater og feta

Portobellosvampe er simpelthen fantastiske, og med deres saftige og ret faste konsistens, kan de næsten udgøre det for kødet. Her fungerer de dog som tilbehør til kylling, men kan sagtens spises alene med en lækker salat.

To personer
2 kyllingebryster (ca. 280 g.)
2 skiver blokfeta
4-6 soltørrede tomater
Kødnåle

6 portobellosvampe
2 store fed hvidløg
½ stærk chili
1 mellemstort løg
Et par kviste friske krydderurter fx timian eller rosmarin
½ pakke bacon
Stokkene fra svampene
Parmasan eller anden fast italiensk ost (jeg brugte Pecorino Romano som dog er på fåremælk)
Olivenolie
Salt og peber

Serveres med en frisk salat og lidt kapers

Start med at gøre kyllingebrysterne klar. Bank dem evt. flade med en kødhammer, og læg fyldet på. Man kan også skære en lomme i siden med en skarp kniv, lægge fyldet ind, og lukke lommen med en kødnål. Derefter finthakkes hvidløg, chili, løg, svampestokke (som forsigtigt er løsnet fra svampene) og bacon, og det ristes af på en varm pande nogle minutter med olivenolie og et par kviste krydderurter. Læg portobellosvampene på en rist i en bradepande, så saften kan løbe ned i bradepanden. Put fyldet i svampene og riv lidt ost over dem. De sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. Steg kyllingefiletterne i mens, så de er gennemstegte men dejlige saftige.

 Server med salat og lidt kapers drysset over svampene.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?