onsdag den 11. december 2013

Rødkålssalat med granatæble

Jeg har flere år i træk eksperimenteret med en frisk salat til alt den tunge julemad, og jeg har nu sammensat hvad jeg synes komplimenterer julemiddagen eller julefrokosten. Man bliver i sig selv munter af alle de skønne farver.

4 personer
Ca. 1/4 rødkål (afhængig af størrelsen)
1 tsk. sukker
1 tsk. salt 
1 mellemstort rødløg 
1 stort æble fx. Elstar eller Ingrid Marie
2 appelsiner 
1 lille granatæble 

Dressing af
1½ spsk. vineddike (jeg brugte en lys hyldeblomsteddike)
3 spsk. olivenolie
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. flydende honning

Lidt frisk persille
En håndfuld ristede og hakkede mandler

Start med at fjerne stokken og de groveste blade fra kålen. Snit nu kålen i halvgrove strimler. Vend kålen med sukker og salt. Løget, æblet og appelsinerne skæres i fine både og vendes med rødkålen. Halver granatæblet og pil forsigtigt kernerne ud og spred udover salaten. Ingredienserne til eddiken blandes og vendes med salaten. Smag salaten til og lav evt. lidt ekstra dressing om nødvendigt. Serveres ved stuetemperatur. Top med persille og lidt ristede mandler lige inden servering.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?