Gryderet med oksekød, perleløg og vin

Jeg fandt noget lækkert gullaschkød i køledisken, og havde lyst til at lave en rigtig simreret som ikke var den velkendte ungarske paprikagryde. Denne gryderet med rødvin, syltede perleløg og grøntsager blev enormt vellykket, og rødvinen giver noget kraft til retten.

4 personer 
300-400 g oksekød fx gullaschkød i tern
1 stort eller to mindre løg
4 store fed hvidløg
½-1 hel chili (afhængig af styrken) (prøv at smag et lille stykke)
4 gulerødder mellemstore
En lille bakke champignon
1 porre
1 glas perleløg
2 laurbærblade
Et par kviste frisk timian
1 l oksebouillon
Salt, peber
Lidt sukker
½ flaske rødvin
2 dl fløde

Oksekødet brunes kort i olivenolie og løg, hvidløg og chili hældes ved. Vendes et par minutter og gulerødderne svitses med. Krydr med salt og peber og hæld vin og bouillon (evt. en oksebouillonterning opløst i en liter kogende vand) over kødet. Kom timian og laurbærblade ved og lad det hele småsimre i 1-1½ time. Efter retten er kogt godt igennem hældes champignoner, porreringe og perleløg i. Lad det kun koge så længe at grøntsagerne stadig har bid. Til sidst hældes lidt fløde i retten og den koges kort op, og kan evt. jævnes lidt. Smag til med salt, peber og sukker og server med fx ris.



Kommentarer

Populære opslag