søndag den 15. december 2013

En hjemmelavet bounty bar

Bounty er produceret helt tilbage til 1951 og kunne i starten kun fås med mælkovertræk. Jeg har dog valgt en mørk overtræk, fordi jeg synes at den mørke let bitre chokolade gør sig godt til det søde kokosfyld, og så står de komplementære farver flot til hinanden. Smagen minder om sol og sommer, og man kan evt. blande lidt malibu, rom eller andet spiritus i for at gøre det helt fuldendt. Det er da også typisk tropiske badestrande med kokospalmer der har været fremstillet i bounty-reklamerne! Lækkert. Nyd denne lille hapser og drøm dig til varmere himmelstrøg.

Ca.15 stykker 
2 dl kokosmælk
150 g glukose (jeg fandt glukose i rema til 15 kr.)
50 g smør
Ca.250 g kokosmel
400 g mørk tempereret chokolade
Lidt kokosmel til pynt
Evt. et skvat alkohol fx malibu eller rom

Hæld kokosmælk (jeg brugte kun det tykke), glukose og smør i en gryde, og varm det op til glukosen er smeltet. Rør konstant rundt. Tilsæt kokosmel. Fornem dig frem til rette konsistens på massen. Den skal være nogenlunde fast men ikke for fast, da de ellers blive tørre. Så hellere lidt mindre kokosmel end alt for meget. Stil nu gryden på køl til næste dag, og form små, aflange og faste barer som overtrækkes med tempereret mørk chokolade. Brug fx en gaffel og sænk en bar ned i chokoladen ad gangen. Drys med kokosmel. Stilles derefter på bagepapir, og køler godt af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?