Thai-inspireret hokkaidosuppe med peberfrugtpesto og jordskokkechips

Kulden bider udenfor og det er for alvor årstiden for supper. Denne hokkaidosuppe er skønt krydret og med den sødlige pesto og de salte jordskokker er retten helt perfekt til en kold efterårsaften. God fornøjelse.

4 personer
600 g hokkaido
2 mellemstore løg
2 fed hvidløg
1 chili (evt. ½ afhængig af styrke)
1 stor spsk. frisk ingefær
Evt. 2 stængler citrongræs
½ tsk. tørret koriander
6-7 dl grøntsagsbouillon
Evt. lidt fløde, kokosmælk eller flødeost
Olivenolie, salt og peber

Peberfrugtpesto
2 store røde peberfrugter
2 spsk. olivenolie til pensling
1 stor tsk. pinjekerner
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til pestoen
Chiliflager
Salt og peber

Jordskokkechips
6 jordskokker
2 spsk. olivenolie
Salt

Start med at lave pestoen. Halver peberfrugterne og pensl dem med olie. Grill dem i ovnen på bagepapir i ca.30 min. til de er lidt mørke og bløde i det. Vend dem undervejs, så de ikke bliver for sorte. Kom peberfrugterne i en pose, og lad dem ligge et par minutter. Herefter er skinnet til at flå af. Derefter afkøles de. Rist pinjekernene gyldne på en tør pande, og blend dem med hvidløg, olie og de afkølede peberfrugter til den konsistens du foretrækker. Smag til med chili, salt og peber.

Chipsene laves ved at skrælle jordskokkerne eller skylle dem grundigt, og skære dem i meget tynde skiver. Dette kan gøres med en filetkniv, på mandolinjern eller med en god kartoffelskræller. Vend flagerne med olivenolie og læg dem på bagepapir. Bages ca.20 min. ved 200 grader. til de er gyldne og sprøde. Drys med salt.

Til suppen startes med at skære græskarret i tern på et par centimeter med skræl. Græskarkød og kerner kan frigøres fra hinanden. Kernerne vendes nu med olivenolie og bages derefter i en 200 grader varm ovn til de er flotte gyldne. Græskarkødet kan udmærket gemmes til at komme i en bolledej eller kage. Pil og hak løgene i tern. Bund og top skæres af citrongræsset, og de yderste blade fjernes. Bank derefter stænglerne og hak dem fint. Flæk chilien og hak den tilsvarende fint. Brug evt. tricket med at smage på chiliens styrke ved at lade et stykke ramme din tungespids. Juster derefter retten efter chiliens styrke. Varm olien op i en stor gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt græskar, citrongræs, ingefær og chili. Vend godt rundt og hæld efter et par minutter bouillon over, og lad suppen simre ved svag varme i ca.25-30 til græskarstykkerne er møre.
Brug nu en stavblender til at ensarte suppen så meget du foretrækker. Sæt gryden tilbage på lidt varme, og kog suppen op med lidt kokosmælk, fløde eller flødeost til en cremet og lækker konsistens. Smag til med salt og peber.



Anret suppen i en dyb tallerken med peberfrugtpesto, jordskokkechips og evt. et sprødt stykke lufttørret skinke som har været 10 min. i ovnen.

Kommentarer

Populære opslag