torsdag den 21. november 2013

Italiensk cheesecake med brombærgele

Jeg har en stor forkærlighed for det italienske og fedtfattige mælkeprodukt ricotta. Osten eller i virkeligheden vallen efter osteproduktion som ricotta egentlig er, er super nem at arbejde med, og det kan stort set ikke gå galt at lave kagen efter denne opskrift. Jeg har valgt at lave en brombærgele, da jeg havde en rest bær fra efterårets brombærplukning i fryseren. Man kan sagtens toppe med frisk frugt, bær, andre slags gele eller sirup.

God fornøjelse.

8-10 personer
14 digestive kiks
80 g smeltet smør
400 g ricotta
200 g neutral flødeost (ikke det magre)
1 dl mælk
4 spsk. flydende honning
4 stk. husblas
3 spsk. citron og skal af citronen
2 tsk. vaniljesukker

Topping
250-300 g bær (her brombær)
½ dl vand
2 stk. husblas
3 spsk. sukker

Smør en springform med lidt neutral olie. Smelt smørret, og bland det med de knuste kiks. Brug en blender eller kagerulle til at knuse dem forholdsvist fint. Fordel massen i bunden af springformen og pres det godt sammen mod bunden. Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm imens mælken op. Brug en ren lillefinger til at mærke på mælken. Bunden på gryden må kun blive lige akkurat så varm at man trækker fingeren til sig. Tag gryden af varmen, og smelt den afdryppede husblas i mælken. Pisk ricotta, flødeost, honning, vaniljesukker, citronskal og saft godt sammen. Smag til og reguler på citron, vaniljesukker og honning om nødvendig. Jeg foretrækker cremen let syrlig. Tilsæt til sidst mælken og pisk let. Kom blandingen over de smuldrede kiks, og kør det godt ud i kanterne. Sæt kagen på køl i minimum et par timer før geleen hældes over.

Toppingen laves ved at koge brombær langsomt op med sukker og vand. Når det har kogt ved middelvarme i 10-15 min sies så meget saft ud af brombærrerne som muligt. Kog saften kort op og smag til med sukker. Opblød husblassen i koldt vand fem minutter, og vrid det for vand inden det smeltes i de let afkølede brombær.
Lad nu brombærblandingen blive lunken og hæld den over kagen. Brug en ske og hæld så ned på skeen, så overfladen på kagen ikke bliver ødelagt. Tildækkes og sættes på køl indtil servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?