lørdag den 31. august 2013

Franske chokoladekager med brombærsirup

Disse skønne chokolade dessertkager er helt igennem vanedannende, hvis man er chokoladeelsker. Lav en syrlig bærsirup til af fx brombær eller hindbær, og server med frisk frugt og en let sorbet. Vaniljeis og råcreme er også varianter, men så kan man altså ikke foretage sig særlig meget bagefter. Så er i advaret.

Fransk chokoladekage/muffins
1 springform eller muffinsforme
100 g hvedemel
60 g kakao
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
275 g mørk chokolade (70%)
120 g smør i tern
6 æg
500 g sukker
1 udskrabet stang vanilje
1½ dl creme fraiche

Forvarm ovnen til 170 grader. Smør en springform eller sæt muffinsforme af papir i en metalform, så de er godt støttet. Sigt mel, kakao, bagepulver og salt sammen. Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad med smørret. Hæld det op i en skål, og lad det køle af. Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen og vend det i chokolademassen. Vend forsigtigt melblandingen i, tilsæt creme fraiche og rør forsigtigt dejen helt glat.
Kom dejen i formen/formene og bag mellem 30-40 min. Brug en strikkepind eller kødnål for at mærke om de er færdige.

Brombær-sirup
200 g brombær
100 g sukker

Lad brombærrerne koge forsigtigt op med sukkeret. Når sukkeret er opløst skrues lidt op for varmen, og bærrerne småsimrer i ca.10 min. indtil massen er svundet ind til ca. det halve. Smag på sagerne. Jeg foretrækker den syrlig. Si derefter massen, og lad den køle godt af. Kan også hældes på atamonskyllet glas og gemmes til kødretter og andre desserttyper.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?