Begejstret brombærtærte med creme

Det er efterhånden ved at være lidt tid siden at der er kommet nyt på bloggen, men nu da brombærsæsonen for alvor er skudt i gang, har jeg afsat lidt tid ved siden af specialet til at eksperimentere. Jeg må sige at denne brombærtærte er ramt helt plet. Mørdejsbunden giver sprødhed i kanten, mens marcipancremen giver en blød kerne til tærten, og så en sød vaniljecreme og syrlige brombær. Mmm.. prøv selv...

1 mellemstor tærte
Mørdej
30 g smør
100 g mel
30 g sukker
0,5 æg

Fedtstof, mel og sukker køres på en køkkenmaskine eller med dejkrogene på en elpisker. Dejen skal være let fedtet. Rulles tyndt ud med mel, og trykkes let ned i en mellemstor tærteform. Behøver ikke at gå helt op ad kanten. Skal IKKE forbages

Marcipancreme 
150 g marcipan
100 g smør
½-1 æg

Marcipan og smør køres tilsvarende på en køkkenmaskine eller med elpiskeren. Tilsæt lidt æg ad gangen og fornem konsistensen. Cremen skal være lidt blød i det, så den kan smøres ud i tærteformen ovenpå mørdejen. Efter du har smurt den ud i et jævnt lag ovenpå dejen bages tærtebunden i en forvarmet ovn ved 200 g i ca. 15-20 min. eller indtil tærten er fin gylden

Vaniljecreme
1 pose cremepulver (alternativt lav den selv - se lagkageopskrifterne her på bloggen)
½ l fløde
3-4 tsk. vaniljesukker
Mælk

Når tærtebunden er kølet godt af, piskes et brev cremepulver med ½ l fløde ved lav hastighed. Cremen bliver lynhurtig tyk, så vær varsom og hæld løbende mælk i. Jeg hældte forholdsvis meget mælk i og kun 3/4 af brevet med cremepulver, da jeg foretrækker en lind creme. Reguler smagen med vaniljesukker.

Pynt
200-300 g  brombær (evt. vilde - de smager af mest)

Fordel nu cremen over tærtebunden og pynt med brombær. Server iskold.





Kommentarer

Populære opslag