tirsdag den 9. juli 2013

Peach melba tærte

Det er ikke meget jeg har tid til at få lagt på bloggen, da jeg har travlt med specialet, men i disse sommerdage er det jo næsten umuligt at koncentrere sig indendøre, så en lækker sommertærte kan det lige blive til. Den er nem at gå til, og kan laves på forhånd og serveres med is, fløde, yoghurt eller cremefraiche rørt med vaniljesukker eller kold vaniljecreme.

10 stykker - stor tærteform
Mørdej
185 g mel
120 g smør
50 g sukker
1 knsp. salt
12 g gær
1 æggehvide (str. M)

Fyld af
2 store håndfuld makroner
6-7 ferskner eller nektariner
300 g hindbær 
4 spsk. sukker
Revet skal af en citron

Start med at smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker, salt, gær og saml dejen med æggehviden. Lad den hvilke i køleskaber i en halv times tid. Del nektariner eller ferskner i to halve ved at skære med en urtekniv så tæt på stenen som muligt, og giv et lille vrid. Tag forsigtigt stenen ud, og skær frugterne i små både. Vendes med friske eller optøede hindbær, 2 spsk. sukker og citronskal.
Rul nu mørdejen ud ved at komme godt med mel på bordet, og fordel dejen i tærteformen. Skær kanterne pænt til. Knus makronerne i en pose med bagerullen til groft krymmel, og drys over bunden. Fordel ferskner/nektariner-blandingen over bunden, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 180 grader i 25-30 min. på næstnederste rille. Når kagen er færdigbagt drysses med de to sidste spsk. sukker.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?