Jublende jordbærmuffins

Jordbærsæsonen er over os, og i sidste uge var jeg med min nabo ude og plukke otte kilo af de søde c-vitaminrige frugter. Mine egne seks planter har også givet godt i år, men ikke nok til syltetøj, grød, kager mv.

Her er opskriften på sommerlige jordbærmuffins med cremet jordbær-frosting. Lige til at nyde i haven, på picnic i skoven eller ved stranden.

12 muffins
100 g smeltet smør
3 små eller to store æg
2 dl sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
2½ dl hvedemel
1 dl creme fraiche
½-1 dl. mælk afhængig af konsistensen
70 g hakket hvid chokolade (kan udelukkes)
1 håndfuld hakkede mandler
12 ikke alt for store jordbær

Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg og sukker lyst og let. Tilsæt mel, vaniljesukker og bagepulver. Kør forsigtigt på røremaskine eller med elpiskeren, og hæld den afkølede smør og creme fraiche i, efterfulgt af mandler og chokolade. Tilsæt evt. lidt mælk til konsistensen er tilpas tyktflydende. Fordeles i tolv muffinsforme (brug papirsforme og lad dem støtte af en metalmuffinsform med plads til tolv muffins, så de ikke flyder ud). Skær jordbærrerne i halve eller kvarte, og tryk forsigtigt stykker af bær i ned hver muffin.

Bages ved 200 grader i ca.15-20 min. Brug en kødnål eller strikkepind for at mærke om de er færdige.


Jordbær-frosting
200 g flormelis
50 g smør
8 jordbær
2 tsk. vaniljesukker
Lidt mælk

Purér de otte bær ved at blende dem helt fint. Kør derefter mosen igennem en si. Pisk med elpiskeren smør, flormelis og vanilje i blandingen og reguler med mælk/jordbærpuré og flormelis.


Put frostingen i en sprøjtepose og pynt kagerne eller smør et fint lag over dem.

Kommentarer

Populære opslag