mandag den 3. juni 2013

Italienske kødboller med chorizo i frisk tomatsauce

Pasta med kødboller i tomatsauce er en italiensk hofret, som kan laves helt simpelt eller varieres med inspiration fra det arabiske og asiatiske køkken (og krydderier som spidskommen, koriander, chili, ingefær, kanel, muskatnød osv.). I denne udgave er der indslag fra det spanske køkken i form af chorizo i sammenspil med en skøn italiensk tomatsauce lavet fra bunden. Det kan godt betale sig at starte med tomatsaucen, som har godt af at småsimre et par timer.

Til fire personer
500 g hakket oksekød
30 g chorizo
3 fed hvidløg
1 lille finthakket løg
3 spsk. finthakket persille
1 spsk. grofthakket basilikum
1 tsk. oregano
2 tsk. timian
1 æg
½ syltet stærk chili (tørret kan også bruges)
½ dl rasp
Evt. lidt mælk
Salt og peber
Parmasan til drys

Rør kødet sammen med finthakket chorizo, krydderurter og krydderier, løg, hvidløg, æg og rasp, så farsen er godt fast i det. Hæld evt. lidt mælk i om nødvendigt. Form ca. 12 kødboller, og læg dem i et ildfast fad. Pensl med olivenolie, og varm dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20 min.

Tomatsauce
8-10 store tomater
1 hakket løg
4 fed hvidløg
½ syltet chili (tørret kan også bruges)
2 spsk grofthakket basilikum
5 duske frisk timian
Tørret oregano
1½ dl rødvin eller bouillon
1 dåse tomatpuré
1 spsk. sukker
Salt og peber

Start med at skære et lille kryds i toppen af hver tomat. Skold dem derefter i kogende vand i ca. 30 sekunder til skindet har løsnet sig. Pil derefter skindet af, og skær tomaterne i mindre stykker. Varm olivenolie op i en gryde, og svits løg og hvidløg uden at det tager farve. Hæld derefter tomatpuré og rødvin i gryden. Lad det fordampe og koge lidt ind, og tilsæt derefter de friske krydderurter, krydderier, chili, sukker, salt og peber. Brug de friske krydderurter du har, og erstat/suppler med tørrede krydderier. Lad saucen småsimre ved meget lav temperatur i et par timer, og smag til.

Efter kødbollerne har været i ovnen i ca. 20 min., tages de ud, overhældes med tomatsaucen og drysses med parmasan. De bages derefter videre i ca.15-20 min., og serveres med frisk pasta, salat og ristet ciabattabrød gnedet med hvidløg.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?